WSJ piano

Music
with a message

 

UITLEG over Reflections – The Secrets of Valentine 

Het feit dat Valentijn priester was en stierf voor zijn geloof in 269 na Christus is voor velen waarschijnlijk een onbekend gegeven. Zijn liefde voor God oversteeg zijn angst voor mensen of zelfs voor de dood. Zijn liefde voor de Koning der koningen en de Heer der heren, of om zo te zeggen de ‘God der goden’, maakte hem tot een martelaar, omdat hij zijn God niet wilde opofferen voor lagere goden (afgoden) of de goddeloze religie van het Romeinse Rijk.

De commercie maakt geen reclame voor het verhaal achter de dood van deze priester. Ze concentreren zich liever op één detail uit de verschillende legendes over deze held. Zoals Franciscus van Assisi de heilige voor de dieren is geworden, werd Valentijn bekend als de liefhebber van bloemen om de chemie tussen twee geliefden te symboliseren.

Maar liefde bestaat alleen omdat God bestaat.

Lees meer over deze God en Zijn liefde op https://bible.com/bible/1275/jhn.3.16.CJB

Ongeveer tweehonderd jaar na zijn dood werd Valentijn ‘heilig’ verklaard. Zo werd hij een ‘heilige’. Zogenaamde heiligen bestaan ​​vanwege hun opmerkelijke geloof in God en de speciale daden die voortkomen uit dit door God gegeven geloof.

Verdere specifieke informatie kun je vinden op Wikipedia, onder https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Valentijnsdag of https://en.m.wikipedia.org/wiki/Valentine%27s_Day

 

===

Mijn album ‘Reflections – the Secrets of Valentine’ bevat de volgende nummers.
Klik op de titel om het nummer af te spelen:

 

‘I want to be in love with you forever’ (Ik wil voor altijd verliefd op je zijn)

Jouw intuïtieve reactie op deze titel zal waarschijnlijk anders zijn dan de bedoelde diepere betekenis ervan, die ik hier graag wil uitleggen.

Het is meer dan de simpele wens van een minnaar die in goede harmonie samen wil zijn met zijn dierbare lief(ste), tot de dood hen zal scheiden. Nee, het gaat dieper en verder dan de dood. De ‘liefde voor altijd’ vertelt ons over de Liefde van God, die reikt tot in de eeuwigheid. Hij wil Zijn geliefden voor altijd dicht bij Zijn Hart hebben.

Maar het gaat ook over de liefde van jou en mij voor God, om te verblijven ‘in het Huis van de Heer, tot in lengte van dagen’, en zelfs daarna.

Onze namen staan ​​geschreven in de palm van Zijn hand. Staat Gods Naam in de jouwe geschreven?

===

‘The Bride’ (De Bruid)

Het beeld van een bruid symboliseert schoonheid, kwetsbaarheid, zuiverheid, intimiteit, liefde, toewijding en trouw.

Voor dit lied citeer ik graag https://ephesians.bible/ephesians-5-25 waarin de kerk wordt afgebeeld als de Bruid van Christus.

Wees voorbereid om deze Bruidegom te ontmoeten! Hij verlangt naar jou.

===

‘Whiter than the Snow’ (Witter dan de sneeuw)

De pure en zuiverende kracht van verse witte sneeuw geven je een gevoel van perfectie. De zuivere lucht die je inademt als je ’s morgens vroeg opstaat en als eerste buiten met je voeten in de maagdelijk witte sneeuw stapt. Het is als een droom.

Dat is het beeld dat in Psalm 51 vers 9 wordt opgeroepen. “Als U mijn wast, ben ik witter dan sneeuw,” want als U mijn zonde afwast dan zal ik helemaal schoon zijn.

Dat is het beeld dat in mij werd opgeroepen toen ik deze improvisatie spontaan speelde en gelukkig ook vastlegde in het geheugen van mijn piano.

===

‘Nocturne Valentine Orchestrale’ (Orkestraal Avondlied voor Valentijn)

Nocturne Valentine (uitgesproken op z’n Frans) is ontstaan vlak voor Valentijnsdag 2023 als een ode aan mijn geliefde vrouw Agnes. Oorspronkelijk vastgelegd als pianostuk wilde zij dan ook die versie als háár cadeau bewaren. Daar ben ik nu ook erg blij mee, dat ik de ‘maiden version’ nog steeds heb, als avondlied, de Nocturne Valentine voor piano (ook te vinden in de playlist van dit album).

Het bleef echter kriebelen en in gedachten hoorde ik van alles gebeuren rondom de vrij eenvoudige pianopartij.

Zo ontstond het nieuwe nummer Nocturne Valentine Orchestrale, ook met een Franse titel. Het werd uiteindelijk een orkestraal nummer met de oorspronkelijke pianomuziek als basis, gelardeerd met wat vrolijke romantiek, een kort dansje, wat ‘Sehnsucht’ en een hint richting ‘Love Story’.

Nocturne Valentine Orchestrale is een heerlijk avondlied wat de ziel tot blijde ontspanning brengt en in gedachten nog urenlang kan doorklinken.

===

‘Infinity’ (Eindeloos)

In een van mijn blogs over het album Reflections – Secrets from the Heart, waarmee het nummer Infinity haar debuut maakte, schreef ik het volgende: “Je kunt de repeat-knop voor het hele album op oneindig instellen, eindeloos herhalen.

Grappiggenoeg heet het eerste nummer: Infinity. Het is een van de kortste nummers, maar ik vind het nummer zelf eindeloos mooi, rustgevend, troostend, bemoedigend, opbeurend, liefdevol, vrolijk, etcetera “

Een schitterend duet door harp en dwarsfluit, in een rustige balans tussen beide instrumenten. Het brengt een sfeer van eindeloze sereniteit en intimiteit. Zelf vind ik het een ultieme uitdrukking van liefde van een vergankelijk mens tot zijn Eeuwige Schepper, hunkering naar een ‘eindeloos samenzijn’.

Dit is ook echt zo’n nummer waarmee je graag wakker wordt gemaakt. Stel het in als geluid voor je ochtend-alarm, en zo word je elke dag goedgemutst wakker.

===

‘You are my Favorite’

‘You are my Favorite’ is geschreven voor de 50e verjaardag van mijn lieve vrouw Agnes en eerst gereleast als single op verschillende streamingdiensten. Op de cover staat een close-up foto van haar in Israël, terwijl ze de geur van een prachtige bougainville opsnuift.

Nu is dit het nummer ook opgenomen in het Album ‘Reflections – Secrets from the Heart’ en in het Album ‘Reflections – The Secrets of Valentine’, en dat is niet toevallig, het is de reflectie van een diep geheim.

De dubbele boodschap die het nummer verhult, is een weerspiegeling van mijn diepste verlangen dat niet alleen mijn vrouw mijn favoriet is maar ook dat God mij (en jou) ziet als Zijn oogappel, Zijn favoriete schepsel dat Hij koestert, liefheeft en omringt met zorg en liefde. Een lied dus van toewijding en bemoediging.

Het muzikale thema dat de titel dekt, is pas te horen in de tweede helft van het nummer en resoneert de woorden ‘You are my Favorite, You are the only one’.

De schoonheid en intimiteit van dit lied is te vinden in de eenvoud van de melodie, die alleen door de fluit wordt vertolkt in samenspraak met de piano.

===

‘Chanson d’Amour’

Vanwege het Franse sfeertje in dit Jazzy nummer kreeg dit liefdeslied zijn titel.

Het nodigt uit tot een intiem dansje. En wie weerhoudt jou ervan om dat ook daadwerkelijk te doen, met jouw Valentijn, of gewoon in je eentje?

===

‘Come to Me’ (Kom bij Mij)

Met al je innerlijke verwarring en vragen mag je in dit lied in een heerlijke cadans tot rust komen, bij MIJ, dat is bij JEZUS.

En als je dit album op herhalen zet, kom je hierna weer terecht bij het eerste lied ‘I want to be in Love with You forver’, en je voor altijd geborgen weten in Gods liefdevolle nabijheid.

Latest Releases
Compilations and Teasers

Compilation - The Secrets of Valentine

met Wiebe Glastra | Reflections - The Secrets of Valentine

Compilation - Secrets from the Heart

met Wiebe Glastra | Reflections - Secrets from the Heart

main streams

Musescore
Sheet music

Spotify
Albums

YouTube
albums