WSJ
piano

WSJ piano

Music
with a message

 

#WSJpiano is sinds 2022 mijn label, mijn merknaam, en dus ook de zoeknaam en sleutel tot een groeiend repertoire van mijn ‘music with a message‘.

Wat zou het mooi zijn als #wsjpiano zou meehelpen aan een eerlijke toekenning van de royalties, die worden gegenereerd door het afspelen van muziek via de officiële streamingdiensten, zoals Spotify en YouTube (Music).

Downloaden of streamen

Als je denkt aan het gebruik van muziek tijdens (kerk)diensten, vieringen of feestjes, heb je al snel de neiging om muziek te downloaden en dan af te spelen. Maar juist door herhaald afspelen via een betaald abonnement, en door ‘likes’, favorieten, afspeellijsten en het delen van nummers help je artiesten om bijvoorbeeld bekender te worden en daarmee inkomsten te gaan genereren.

Zelf heb ik er voor gekozen om die royalties te gebruiken voor het dekken van mijn onkosten en voor het sponsoren van enkele geselecteerde doelen. Daarover vertel ik meer op mijn site www.VIP4ever.nl

Onkosten?

Waar moet je aan denken als ik het heb over onkosten? Dat is per artiest verschillend.

De een maakt als solist eigen muziek, terwijl de ander misschien wel een heel orkest nodig heeft om een mooi stuk van een bekende componist neer te zetten. In dat geval moeten er heel wat monden gevuld worden, van musici, technici, etc. Er moet dan ook een akoestisch goede ruimte worden gehuurd, promotie gemaakt, etc.

Mensen zoals ik werken lowbudget, maar toch zijn er vaste kosten te dekken. Het gebruik van diverse software en apparatuur voor het creëren en publiceren van kwalitatieve muziek is niet gratis.

Royalties

En om de eerste eurootjes binnen te halen zijn er wel enkele (tien)duizenden luisteraars of streams nodig. De aanloop naar een publiek van invloedrijke omvang is een lang traject en kan alleen met behulp van jou en jouw vrienden.

Ik had 1000 streams nodig om de eerste $3,00 aan royalties te mogen ontvangen. Dat duurde bijna twee jaar. Bij ontvangst was daar nog €1,70 van over.

Maar ach, wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Dus dapper doorzetten en vertrouwen dat het digitale publiek netzo graag naar mijn muziek luistert als wie mij live hoort en ziet spelen.

Daarom is jouw hulp onmisbaar:

Find and Like, List and Listen.

Deel daarom: #WSJpiano

WSJpiano
Cheers - Santé